Expertizare cai

Denis Stefan cai Romania 0001

Datorita informatiilor prezentate in cadrul work-shop-urilor cu marca PROGRAMUL  CAII ROMANIEI, multi iubitori de cai au dorit sa incerce aceasta senzatie superba de a detine un cal, asa ca am venit in intampinarea lor, ajutandu-i prin sfaturi despre achizitionarea unui prieten ecvin!

Aceste sfaturi au fost date la inceput prin intermediul retelelor de socializare dar o parte din viitorii proprietari mi-au solicitat prezenta, pentru a vedea pe viu calul ce urma sa fie cumparat.

Astfel a aparut ideea acestui serviciu din cadrul programului nostru, acela de expertizare cai.

Cum functioneaza?

La cererea viitorului proprietar, ne deplasam la locul de vizionare a calului.

Dupa sedinta de expertizare care dureaza aproximativ 1h 30m in functie de disciplina pentru care se cumpara calul, primiti un verdict cu privire la aptitudinile calului, atat fizice cat si psihice, constructie, fenotip, aplomb-mersuri, stare generala de sanatate (evaluare la nivelul care nu implica prezenta unui veterinar), caracter, eventuale probleme de comportament, etc.

Dupa aceasta expertizare se face de catre noi o recomandare de achizitionare sau de refuz.

Este foarte simplu si de cele mai multe ori daca apelati la acest serviciu puteti evita cheltuieli aditionale care pot interveni in cazul cumpararii unui cal pe baza unui impuls emotional.

Denis Stefan dresaj cai 0002

Este important sa aveti in vedere toate aspectele (atat financiare cat si practice) inainte de cumpararea unui cal. Iata cateva dintre sfaturi:

  • nu cumparati un cal daca nu aveti un plan financiar de intretinere si antrenament pe cel putin un an.
  • cumparati un cal care sa corespunda ca pregatire, disciplina si varsta nivelului dvs de pregatire sau al planurilor viitoare. Aveti in vedere faptul ca un cal tanar sau remont/neincalecat va avea nevoie de cel putin un an ca sa poate face fata unei competitii de mic nivel, in schimb puteti avea mai mari satisfactii cu el odata ce este antrenat pentru ca va avea exact educatia pe care o doriti.
  • regula un cal experimentat pentru incepatori si un cal tanar pentru profesionisti se aplica, asa ca aveti in vedere angajarea unui antrenor care sa va ajute macar in primul an de lucru cu calul dvs. Noi va stam la dispozitie!
  • valoarea de achizitie nu conteaza foarte mult, ce conteaza este planul de viitor, pe care il aveti. Cu alte cuvinte daca cumparati scump, ar trebui sa va asteptati ca in absenta unei vieti competitionale sa nu va recuperati niciodata investitia, iar pentru caii care vor face doar plimbari de agrement, o investitie exagerata nu se justifica.
  • strangeti cat mai multe informatii despre calul pe care il doriti sau despre tipul de cal. Nu uitati, caii sunt usor de cumparat dar greu de vandut!

Oricand va stam la dispozitie cu informatii despre acest subiect! Va invitam sa ne CONTACTATI! SUCCES!