Proiectul Uma

Aceasta este povestea UMEI, o poveste cu un final fericit  dar care a avut un inceput dramatic.

In luna ianuarie 2016, am vizitat una din hergheliile nationale, sperand sa gasesc un cal pentru un prieten. Din pacate, pentru el nu am gasit nimic care sa corespunda cerintelor pe care le avea dar ceva mi-a atras atentia: o iapa aflata intr-o boxa intunecata din care doar ochii ei sclipeau trist. Am simtit ceva in legatura cu acesta iapa si am rugat ingrijitorul sa o aduca afara, pentru a o vedea mai bine.

Asa arata UMA cand am scos-o din boxa intunecoasa. Am decis ca vreau sa cumpar acest cal chiar daca, asa cum am aflat mai tarziu, fusese deja pus pe lista de valorificare-sacrificare, adica urma sa ajunga la abator. Desi am facut toate demersurile pentru salvarea ei, licitatia a avut loc intre timp, fara ca eu sa pot interveni iar calul a fost cumparat de un abator, urmand sa fie luata din herghelie pentru sacrificare.

Nu am renuntat si la insistentele mele, proprietarul abatorului a acceptat sa mi-o revanda pentru a incerca sa o recuperez comportamental, pentru ca trebuie spus ca motivul pentru care fusese pusa pe lista de sacrificare era catalogarea ca retiva-neantrenabila si deci fara valoare sportiva!

Este exact ce nu trebuia sa-mi spuna, pentru ca din acel moment mi-am dedicat o buna parte din timpul meu ca sa dovedesc ca s-au inselat! Filmuletul de mai sus va arata pe scurt progresele extraordinare pe care le-a facut UMA in procesul de pregatire pentru marea incercare: sa poata sa faca fata cu succes unei competitii sportive, in cazul ei, in disciplinele dresajului western.

Dupa eforturi serioase de a gasi sponsori ma bucur ca pot sa multumesc public urmatorilor:

DENNIS MORELAND

MAX WEBER Boots

Echitatie la PENSIUNEA CRISTINA

SWISS ECODENT KLINIK 

dar si vechiului meu partener, Magazinul EQUITANA

I-as aminti cu drag si pe prietenii care au dorit sa ma ajute cu logistica: dl VICTOR COSTACHESCU   si toti cei care mi-au oferit donatii in bani si harnasamente pentru procesul de pregatire care a durat 15 luni.

Tuturor va multumesc din suflet si va raman vesnic indatorat!

Dealtfel, in vara anului 2017 am pornit un turneu de promovare a proiectului UMA, turneu care s-a bucurat de mare succes si a ajutat la pregatirea atat fizica cat si psihica a iepei pentru concursul din septembrie de la WESTERN TRAINING CENTRE H&D din WIENER NEUSTADT.

La concursul din 15-17 sep 2017 am participat la mai multe discipline: reining, horsemanship, ranch riding, reusind sa ne clasam in primii 6 de trei ori, cu doua locuri 5 si unul 6, o performanta extraordinara daca ne  gandim ca cu un an inainte UMA lua calea abatorului!

Este inca o dovada ca renuntam prea devreme la a ne pune sperante in aceste deosebite animale, care au atatea de oferit! Tine doar de noi sa le descoperim!

Sper ca acest proiect sa inspire si alti iubitori de cai SA SALVEZE cat mai multe dintre aceste animale, pentru ca nu vor fi dezamagiti!