Denis Stefan

DENIS STEFAN este un actor roman care s-a apropiat de cai prin prisma diferitelor productii cinematografice in care a jucat ca actor si  cascador, gasindu-si o noua vocatie in dresajul cailor.http://www.imdb.com/videoplayer/vi2332992537?ref_=nm_rvd_vi_1 

 

Descoperind tainele calariei inca din 2004, actorul a continuat sa-si imbunatateasca abilitatile, invatand si practicand diferite discipline ecvestre care l-au ajutat de-a lungul timpului in rolurile sale din filme si emisiuni tv.

Astfel, antrenandu-se impreuna cu cei mai buni cascadori romani, a practicat djigitul – cascadoriile calare, artele martiale ecvestre – manuirea oricarei arme de pe cal, dresajul artistic etc.

http://www.imdb.com/videoplayer/vi2416813081?ref_=nm_rvd_vi_2

Cautarile actorului in a excela nu s-au oprit aici, din 2010 fiind un practicant al tirului cu arcul calare si antrenandu-se in scoala maestrului si campionului neinvins LAJOS KASSAI din 2011, fiind si reprezentantul scolii pentru ROMANIA si participand la competitiile de acest gen organizate de scoala in care Denis reprezinta Romania.

https://www.youtube.com/watch?v=DiqGyRntJAQ   

 

Cu trecerea anilor actorul a devenit din ce in ce mai dedicat acestui hobby si in 2012 lanseaza PROGRAMUL CAII ROMANIEI pentru iubitorii de cai care, poate ca si el cu ani in urma isi doreau sa dobandeasca mai multe cunostinte in ceea ce priveste comunicarea cu caii.

Experienta acumulata pe platourile de filmare l-a ajutat in organizarea diferitelor workshop-uri si demonstratii ecvestre, in care acesta si-a putut impartasi opiniile si metodele utilizate in dresura cailor, fiecare dintre aceste evenimente fiind gandit in asa fel incat publicul larg sa obtina informatii concrete despre felul cum ne putem educa propriul cal.

In ultimii ani actorul Denis Stefan a devenit din ce in ce mai interesat de dresajul natural comportamental si dresajul western, participand atat la sesiuni de antrenament cu campioni de reining cat si la concursuri de dresaj western.

In 2017 a fost invitat de catre prestigioasa revista ecvestra austriaca EQWO, sa dea mai multe interviuri si sa participe la sesiuni de antrenament cu doi renumiti antrenori : JOEDY CUNNINGHAM (cowboy american specializat pe horsemanship si dresaj de ranch) si VERN SAPERGIA (campion canadian de reining).

Activitatea internationala a actorului si dresorului de cai DENIS STEFAN a capatat amploare in 2017 cand a fost invitat in CIPRU, unde a tinut mai multe workshop-uri si sesiuni private de dresaj, lucrand indeosebi cu cai recuperati din circuitul curselor de galop.